top of page
exhibition_technician_Artefact_Inner_Gold_Coffin_with_King_Tutankhamun_in_mummified_form_a

Toetanchamon
zijn tombe en zijn schatten

4 november 1922, Luxor. Na vijf vruchteloze jaren zoeken in het Dal der Koningen, stoot de Britse archeoloog Howard Carter eindelijk op zijn doel. Zijn ongelooflijke ontdekking kent tot op de dag van vandaag geen gelijke… Rond zich ontwaart Carter in het zwakke kaarslicht een faraonische graftombe. Deze is zo goed als volledig intact en bevat tal van schatten. Het blijkt die van farao Toetanchamon te zijn, 3.000 jaar eerder gestorven.

Goed nieuws voor de liefhebbers van Egyptologie, want de internationale tentoonstelling “Toetanchamon, zijn tombe en zijn schatten” houdt vroeger dan verwacht halt in Brussel. Na de harten van menig bezoeker en critici wereldwijd te hebben veroverd, strijkt de expo vanaf 20 juli neer in Thurn&Taxis tot grote vreugde van groot en klein. Zo’n eeuw geleden werd de schatkamer van de jonge farao opgegraven. Zijn tragisch noodlot blijft historici en publiek tot op de dag van vandaag fascineren.

Coffins.jpg

Gratis voor kinderen -
4 jaar

Rondleiding

praktische informatie

Vanaf 20 juli 2022

Alle dagen van 10u tot 18u

Thurn & Taxis
Av. du Port 86C,
1000 Brussel

1u30

COVID

veilig

Onze tarieven

Geniet voorkeurtarieven voor groepen vanaf minstens 10 personen

Gratis voor leerkrachten die over een lerarenkaart beschikken en met een schoolgroep komen. Individueel genieten ze een korting van 2,00€/ticket aan de inkom.

10,50€

9€

  • Scholen (kleuterscholen, lagere scholen en middelbare scholen)

  • Jeugdverenigingen

  • Kinderen (4 tot 17 jaar)

15,00€

13€

  • Studenten

  • Senioren

17,50€

14

  • Volwassenen

Veelgestelde vragen

bottom of page